Krav til søker

Når du skal låne penger vil det alltid være en del krav du skal oppfylle. Dette er opplysninger om dine personlige forhold og økonomi. Typiske krav er gjerne:
• Minstekrav til alder.
• Minstekrav til inntekt.
• Ingen betalingsanmerkninger.
• Fast ansettelse.
• Norsk statsborgerskap eller lovlig opphold i Norge.

Hvor strenge utlåner er til alder, inntekt og lignende, vil variere veldig, men du skal oppfylle minstekravene for å få lov til å låne.
Det er mange ulike låneselskaper på markedet. Hvis et kredittselskap har mindre krav til inntekt, så vil gjerne renten følge deretter. Dette er selvfølgelig fastsatt individuelt og det er ingen fasitsvar på hvor mye du skal betale i rente. Dette vil fastsettes av hvor god betaler utlåner tror du vil være.

Sammenlign ulike forbrukslån

Havner du i kategorien av nordmenn med en ordnet, ryddig og solid økonomi, så har du ofte et forhandlingsgrunnlag. Renter fastsettes individuelt og da er det ikke sikkert du får den beste rente på første og beste tilbud. Sammenlign ulike lån og send ut flere søknader, slik at du kan forhandle md banken om en bedre rente. Dette er ikke en taktikk som alltid fungerer, men for noen kan det spar mange penger i renteutgifter hver måned. Billig forbrukslån er et langsiktig lån, i de fleste tilfeller, da skal du ha en rente du kan leve med også.